Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Άδελε ιδρύθηκε το 1967 από 79 τοπικούς παραγωγούς με σκοπό την αποτελεσματικότερη οργάνωσή τους και το συντονισμό της δραστηριότητάς τους στην επεξεργασία του ελαιόκαρπου και την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας βιολογικού ελαιολάδου.

Έως σήμερα ο Συνεταιρισμός λειτουργεί με γνώμονα την ενίσχυση της ποιότητας του ελαιολάδου, στηρίζει τους παραγωγούς-μέλη του και τις καλλιέργειές τους ενώ επιπλέον αναλαμβάνει τη συγκέντρωση του προϊόντων τους, την επεξεργασία και τυποποίησή τους.

Το βιολογικό ελαιόλαδο που παράγεται είναι συνδυασμός των ποικιλιών ελιάς, Κορωνέικη και Χονδρελιά, σε αναλογία 70% – 30% και πιστοποιείται από τη ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων).

Ο Συνεταιρισμός χαρακτηρίζεται επίσης από εξαγωγικό χαρακτήρα καθώς το βιολογικό ελαιόλαδο που παράγεται διατίθεται στις αγορές της Γαλλίας, Γερμανίας, Βελγίου και Ρουμανίας.

Ταυτότητα του Συνεταιρισμού

ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΔΕΛΕ

ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

ΑΦΜ

096079213

ΔΟΥ

ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΚΑΛΙΟΥΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ

1967

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΔΕΛΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Τ.Κ. 74100

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΚΡΗΤΗΣ

ΤΗΛ

2831071994

ΦΑΞ

2831071994

e – mail

agrosynadele@gmail.com

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΕΚΘΛΙΨΗ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ
ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΡΩΣΙΜΗΣ ΕΛΙΑΣ

Δραστηριότητες

Ο ΑΕΣ Άδελε δραστηριοποιείται στην έκθλιψη ελαιοκάρπου και παραγωγή ελαιολάδου και βιολογικού ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας καθώς και η οργάνωση της συγκέντρωσης, τυποποίησης, επεξεργασίας και διάθεσης γεωργικών προϊόντων παραγωγής, για λογαριασμό των μελών του. Ο Συνεταιρισμός παράγει 70-80 τόνους ετησίως βιολογικό ελαιόλαδο Agrion Terra και βιολογικό ελαιόλαδο Agreco.